hits

Etappe 1 - Farnham til GuildfordNorth Downs Way 

Etappe 0 - Omvisning med Martine - Ruinen av The Abby Chuch, 1203. Fra 1231 var det munker som bodde her og i dag er det en mye brukt plass når filmer fra gamle-gamle dager spilles inn. Ifg Martine noe av det som Farnham er mest kjent for. Siste bilde er Martine på kjøkkenet og lager en enorm frokost. Restene, pluss nybakt bød, holdt til mat resten av den turdagen. 

Restene av stormen fra Svalbard og Scotland kom til Farnham denne natten, regnet øste ned, men regnet ga seg heldigvis da turen min begynte ... - Lucky me. Vinden fortsatte og jeg fikk medvind. Uansett var jeg nesten den eneste ute og gikk denne dagen. 

 

Etappe 1 - Farnham til Guildford
Etter at Martine hadde vist meg ruinen av "Weaverly Abby", satte hun meg av ved punktet der North Downs Way starter, like ved togstasjonen i Farnham. Da var det bare å sette i gang. Jeg var helt klar ! Etter kort tid kom jeg til ett av to "North Downs Way seats" - det andre ligger nær Dover forstås. På stiene, som var veldig gode å gå på, fant jeg mye spennende. Tankene kom fort til Robin Hood i Sherwoodskogen og det ville ikke overrasket meg om han plutselig stod der...... På den andre siden er det ikke sikkert det ville være så kjekt for meg likevel, siden jeg ikke kan forveksles med jomfru Mariann......

Jeg holdt på å gå feil et par ganger. Men hjulpet av høyere makter og boka til Colin Saunders kom jeg meg inn på rett spor igjen ganske så fort. Og det er jo spesielt når man møter tre personer på en seks timers tur, og det er de tre gangene man ikke er sikker på veien. Uansett - hjelp fikk jeg, og turen fortsatte videre på godt merkede stier. 

En positiv opplevelse var stoppet i Puttingham. Puttingham var virkelig en liten koselig by, som jeg gjerne skulle brukt lenger tid i. Det samme var møtet med "The fairy tree". Her har barn satt ned ting og tang og det har sikkert vært utrolig mange ønsker og lykkelige håp knyttet til denne plassen. Jeg prøvde å lage noen nye tanker om fremtiden selv selv, uten å lykkes der og da. Det får være et eget mål når jeg kommer til Dover.

Den offisielle turen sluttet i Guildford, like ved St Catherine`s Chapel i Guildford. Kapellet ble laget for gi rom for pilgrimmer og handelsfolk på 1300 og 1400 tallet. 

Jeg hadde nå gått langt og skulle finne min overnatting i Guildford. La oss gjøre det lett - noe husker man og noe glemmer man. Jeg var trett, ville være ferdig for dagen, og satset på at rommet var lett å finne. Joda, Airbnb appen linket til Google Maps gjorde det relativt enkelt. Men det ble ikke enkelt og ikke greit. Helt ok, men dette vil jeg ikke huske lenger. Et falleferdig hus i et ellers fint område. Et hus under renovering og et rom som ikke var rent. Jeg er ellers veldig godt fornøyd med Airbnb, men dette må være unntaket som bekrefter regelen. Kroppen var vond og sekken hadde satt spor. Jeg la meg sengen etter en dusj, spiste middag på en grei plass i nærheten, og fikk en lang natts hvile og søvn - fullt påkledd for å bøte på skittent sengetøy. Håpet virkelig at kroppen ville være med videre.  

http://www.nationaltrail.co.uk/north-downs-way

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv