hits

Etappe 2 - Guildford til Dorking

Etappe 2 - Guildford til Dorking - 2 mil og 6 timer inkl pauser.
Det ble en tidlig morgen på meg. Solen skinner. Kroppen har jammen restituert seg og.  For sikkerhets skyld tok jeg på de gamle joggeskorne og strammet mer inn på sekken - det vil si passet på at den satt godt rundt hoftene og ikke hang over skuldrene. (Det betalte seg, kjenner ikke noe i nakke skulder nå i kveld.) Jeg følger klokka hjemme og trekker fra en time når jeg er ute. I åtte tiden var jeg derfor på Starbuck for å få i meg litt frokost. Ikke for å klage, men det er ikke skikkelig mat der. Og de plassene som hadde skikkelig mat hadde ikke åpnet, så da måtte jeg gjøre det beste utav det. En toast, en flaske juice og en "boks" med havregrøt tror jeg det var. Jeg liker jo ikke denne grøten, men klarte å tvinge i meg halve boksen. Toasten tok jeg med og spiste under veis. 

Første delen av turen er, av Colin Saunders, regnet som en av de vakreste. Det var vandring i skoger og daler før jeg kom til en stigning opp mot St Marthas Hill. Et vakkert utsiktspunkt som selv bildene ikke kan rettferdiggjøre. Jeg tok en liten pause, spiste resten av frokosten og kjente sola varme. Nesten ikke noe vind å kjenne idag. Bare sol !

St. Martha`s Church var en vakker plass, en vakker bygning, fantastisk utsikt og mye historie. Mytene sier at denne plassen slett ikke var en plass for religiøse, men tvert om en plass der onde mennesker holdt til og "tok seg av de antikristne eller det som verre var" i gamle gamle dager. Spennende dette at disse engelskmennene er så åpne om flere sider av historien. Så har de også en mer "sammensatt" historie enn oss nordboere som egentlig hadde nok med å få mat på bordet i tider der Engelske lorder og herskere la under seg over halve verden. 

På turen ned fra St. Martha`s Church gikk jeg forbi flere staller og traff en rytter som var ute på trening med sin hest. Hun fortalte han var en tidligere galopphest som hun skulle trene om til ridehest. Årsak; ikke god nok galopphest - og hun var glad for det.Det var fine stier flere plasser der hester, mennesker, hunder og syklister kunne ferdes side om side. 

Jeg fikk egentlig ikke med meg så mye dyreliv, men en hare, noen hester, noen fugler, mye fuglekvitter og et lass med hunder var ute i terrenget i dag. På de flotteste plassene, var det også mest folk. Jeg snakket med noen av dem og de hadde faste runder de hadde gått i åresvis og nøt nå våren. De fleste trodde jeg var fra Nederland. 

Etter denne flotte turen ble det varm sjokolade med krem på meg. Deretter begynte transportetappen, som Colin sier det. Jeg er ikke enig. Noen km i skogen var bare avslappende og nydelig. Siden trærne ikke har fått så mye blader enda var skogen lys og fin. Jeg likte denne delen av turen og. Mot slutten av dagens etappe møtte jeg Englands største vingård Denbies. Den var stor, tror jeg må ha gått i over en time langs vinmarkene. Det var også et B&B på gården og jeg måtte jobbe med meg selv for å ikke bare gå inn der og avbooke rommet hos Miranda lenger nede i Dorking. Men jeg holdt fast med planen og gikk heller innom vingårdens utsalgssted og kjøpte med en falske vin, ost og fersk brød. Jeg skal si dere at aldri har brødet, osten og syltetøyet (fra Starbuck) smakt bedre enn her på sengen hos Miranda. Og et glass vin ble ikke feil det heller. Og nå kom lille pus (helt sort) inn i sengen min. Maler og koser seg mens jeg skriver. 

Jeg er relativt fin i kroppen i dag. Fikk ta et bad i badekaret hos vertinnen.  Det er lite varmt vann her, kalde rom og dårlig internett.  Jeg er forøvrig stiv i beina, selvsagt, men rygg og nakke er helt bra. Regner med å få en god natts søvn og ser fram til turen i morgen. Jeg mener den skal være noe kortere. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv