hits

Etappe 4 - Merstham til Oxted (Tatsfield)

Etappe 4 - Merstham til Oxted (Tatsfield) - 20 km og 6 timer - 500 m stigning totalt. 

I dag vil jeg begynne med slutten. Jeg ble hentet på golfbanen av mannen i huset. Julie hadde tilbudt meg det da jeg bestilte, for de er ivrige turgåere selv. Jeg ble hentet på golfklubben. Golfklubben etter golfklubben. Ja, jeg hadde gått noen km for langt. Holdt meg selvsagt til ruta så det gå i fratrekk på turen i morgen. Mannen, som altså selv går mye slike lange turer over hele verden forstod jeg, hadde full forståelse for dette og skulle selvsagt kjøre meg tilbake i morgen tidlig når jeg skulle avgårde. Herlige folk ! Men så kommer den mest positive opplevelsen i dag. Vi kjører inn til huset i Woldingham, som er nærmere Oxted enn der jeg var å finne. WOW. Du ser det med en gang. Dette er klasse. Og jeg fikk et flott rom, eget bad med badekar med bobler i, egen frokoststue nede og egen stue. "Downtown Abby" ! Og så den utsikten. Nå ligger jeg i morgenkåpa og skriver og nyter roen. Regnet pisker på ruta og det blåser friskt. Skulle jeg mangle noe måtte det være en Brad Pitt og en Champagne. Men en kan jo ikke få alt her i livet. 

I dag startet jeg med taxi. Ikke på ruta, men opp til ruta. I går gikk jeg fra stien og ned i byen der jeg skulle bo, som skulle vise seg å være en lengre og farligere vei å gå enn jeg hadde tenkt. Så i morges ble det taxi tilbake til der jeg slutta i går. 50 kr - og jeg måtte vise sjåføren veien. Ja, det er ikke bare i Norge vi har sjåfører som ikke kan veien. 

Så da begynte dagens tur ved golfbanen i Merstham og sluttet ved golfbanen i Tatsfield. Det skulle være en kort rute på 12 km, men med mine justeringer ble det altså 20. Det har regnet i natt, det var meldt småsurt og litt regn i dag. Mer regn i morgen. Det viser seg at det hadde regnet fra seg i natt. Det småregnet litt i perioder og blåste opp slutten av turen. Men her tar trærne av for det meste, så det kjennes helt greit. 

Det ble mye gåing i skog og kratt i dag. Mange av stiene var leirete, men jeg klarte å holde meg på bena :-) Det var flere stigninger i dag og, og en trapperekke på 102 trapper (sier Colin) nedover i leira. Godt rekkverk gjorde det lettere. Det kjentes helt annerledes ut i dag Kroppen fungerte bedre og beina er ikke så stive som i går. Jippi ! Av nevneverdige ting jeg gikk forbi må jeg ta med Merstham Church - St Katharina av Alexandria, 13 århundre, noen mener mye eldre. Klokkene ringte på full guffe da jeg passerte. Jeg gikk forbi hester, hunder og katter i dag. Men det jeg ble mest opptatt av var trærne. Det er barlind som kan være 10m i omkrets og 1500 år gamle som står i dette området ! Tror kanskje ikke jeg gikk forbi noen av dem i dag, men det var mange flotte store barlind, eik, bøk og ask langs stien i dag. På slutten av min tur, som i realiteten er begynnelsen på neste etappe gikk jeg forbi The North Downs første "milestone". En treskulptur som symboliserer et spirende frø.

I morgen skal jeg ta det med ro og nyte plassen før jeg tar avgårde på neste etappe.

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv