hits

Etappe 9 - Lenham til Wye.

Etappe 9 - Lenham til Wye. 19,7 km, 5 timer pluss pauser. 128 høydemeter. 29590 steg. 

Endelig en lett etappe. Vi føler egentlig vi har har vært på en pub til pub runde i dag. Startet opp, etter en fantastisk god frokost hos Anton i morges. Vi legger oss relativt tidlig (Kari mener for tidlig) og da er vi jo tidlig påan om morgenen. Etter en rolig morgen var vi i gang i gåingen kl 9am. Da var det også relativt surt ute. Det småregnet en periode, men vi var heldige og fikk se sola etter hvert. 

Det ble mye gåing langs Pilegrims Way i dag. Og den ligger ofte nedenfor North Downs Way og blir delvis brukt til vanlig kjørevei i dagens samfunn. 

I dag gikk vi for meste og ruslet langs landeveien. Litt på grusveier, litt på asfalt og litt over og langs jorder med ting som vokste. Ja, for vi fant egentlig ikke helt ut hva som vokste der. Grønnkål så vi, kålerabi så vi og noe annet som vokste der så vi. Det var masser av flint og kalk i jordene, og Kari tok med seg en liten flintstein hjem. Hans og Grethe huset som det er bilde av under var Mari helt klar til å flytte inn i. 

"You must be the change you wish to see in the world" - M. Ghandi
"Divided there is little we can do, together there is little we cannot do" J.F. Kennedy
Slike ord og mere til stod på plakaten med østers skjellene vi gikk forbi.

Etter en tids vandring kom vi til St. Marys Church. Denne St Marys kirken på Eastwell har eksistert i århundrer. Innsjøen som ligger like ved ble laget i 1840 årene. Kirken ble brukt til å oppbevare ting og tang i under andre verdenskrig, og konstruksjonen kollapset i 1951, men ble reparert i 1956. Kong Richard den III sin bastard sønn arbeidet og ble gravlagt her. Vi snakker 1550.

Vi passerte en svarttrost, harer, kråker, ekorn, fasaner, høner, esler, hester, sauer, ekorn og Kari så også en grevling. De mest snakkesalige var hønene....

Kari snakket med Anton i går, da vi ikke fant helt fram til overnattingen, men det var google maps sin feil. "We are the ladies with the huts", sa Kari da hun skulle forklare Anton hvordan han skulle finne oss nedi veien. Ellers gikk vi nesten helt rett i dag, nesten hele tiden. En liten omvei ble det, men det rettet vi fort opp - ved hjelp av google maps. 

Nå er det blitt sent og vi har funnet senga. Endelig "fish and chips" på menykartet i den lille koselige byen Wye. Her bor vi hos Lima, som eier et gammelt og koselig hus midt i byen, midt i North Downs Way, sammen med broren. Spesielt hus og flott beliggenhet. Jeg fikk vasket klær - og var lykkelig for det. Ellers merker jeg at jeg spiser mye mer når Kari er kommet inn i turfølget. Men det er jo bare koselig. I morgen skal vi til Etchinghill. Her har det vært noen utfordringer med overnattingen - så har har vi like godt to plasser vi kan bo .....

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv