hits

Tirsdagsdamene på tur - forberedelser

I går hadde damene sitt mer eller mindre faste møte. Denne gangen hos Frutti.  Vi er alle godt voksne damer. Det er syv av oss.  Vi har levd relativt lenge og vi har kjent hverandre siden vi drev med ridning for flere tiår siden. Fra vårt felles utgangspunkt - hest - har vi gått hver vår vei disse tiårene.  Vi har hatt oppturer og nedturer hver for oss, vi har hatt gode jobber og mindre gode jobber hver for oss og vi har giftet oss, skilt oss, levd alene og sammen med andre i hele eller deler av denne tiden.  Noen er blitt rike på penger og noen er blitt rike på minner, og noen har klart å bli rike på begge deler. I sum har vi en ryggsekk større og tyngre enn de fleste. Nå har vi på en finurlig måte truffet hverandre igjen, og disse treffene er bare helt fantastiske. Siden noen av oss går på "borgerlønn", noen lever uten vanlig lønn og noen lever av både egen og mannens lønn, så har vi funnet ut at tirsdager er dagen for oss.  Helgene kan vi bruke til andre sosiale ting med sånne som har et liv som er mer normalt, og med det mener jeg et liv satt opp med jobb og familie og sånt. 

I går møttes vi altså hos Frutti.  Kl 1200.  Det vil si vi hadde to møtetidspunkt. Kl 1200 og kl 1700. Ja, det blir sånn når vi lever som vi gjør, har nok av tid, god helse og greit med penger. Det lå jo en slags frivillighet i når man skulle komme, men for Getti, som ikke hadde deltatt i forrige treff så ble det litt uklart.  Det ble snakk om bursdagsfeiringer og det ble snakk om flere selskaper.  Når dagen i går nærmet seg så var det tendens til kaos i gruppa, for skulle vi komme i første eller annet selskap og skulle vi kjøpe en eller flere presanger. Det var tross alt runde og høye tall det var snakk om, og da var det også dyre presanger vi snakket. Det hadde seg slik at det til tider var realtivt kaotisk.  Frutti selv satt på toppen av et fjell i de franske alper og sendte melding om bursdagsfeiring for to, mens det andre bursdagsbarnet, Annie, sa at det ikke var feiring - bare et vanlig tirsdagstreff.  Og det var selvsagt flere meninger om hva vi hadde sagt, ment og trodd etter siste møte, så...... ja, det kan blir mye fram og tilbake av slikt, og siden jeg hadde opprettet arrangementet på fb så ble jeg også involvert.  Det hele endte altså med at vi; Annie, Getti, Margareth, Frutti, Toni og meg var på plass ca 12. Vi hadde med vin og blomster.  Noen av oss til begge "bursdagsbarna" og noen bare til vertinnen.  Uansett tror jeg alle var fornøyde, og uansett hva som var sagt og ment så ble vi vel forente etter hvert. Og det er helt klart at noen legger mer krefter og energi inn i disse diskusjonene enn andre.  Tror kanskje at en og annen her ville riste hoderystende til dette avsnittet også :-).

Getti og Margareth gikk igjen like etter siste mann kom for da skulle Getti i et annet selskap og Margareth skulle tross alt kjøre helt ut på jæren for å komme hjem til dyrene sine.  Vi var egentlig veldig imponerte over at hun kom i det hele tatt, så langt er det å kjøre.  Tog er selvsagt et alternativ, men da skal man ordne med foring av dyr, i tillegg til henting og bringing fra stasjonen.  Selv sørget jeg for at jeg fikk sove hos Frutti slik at jeg slapp turen hjem om kvelden.

Frutti er god på husmanskost, så da ble det skikkelig pølselapskaus denne gang. Lapskausen ble servert i en av de oransje, flotte og moderne grytene fra la Cruiset. Det ble fort tomt, enda hun hadde lagd dobbel mengde. Pizza fra Pizzabakeren ble løsningen senere på kvelden. Og da snakker vi åtte tiden, for kl ti var vi i seng. Det ble Champagne og cava om hverandre og etter hvert også vin. Frutti er med i en gruppe som importerer Champagne fra Frankrike.  Nydelige saker, men utpå kvelden  "som å kaste perler for svin" tenker jeg. Den ene flaska etter den andre ble plassert i en flott "champagnebøtte" fylt med is midt på det perfekt dekte spisebordet på kjøkkenet. Flaskene som ble tomme ble båret bort og ned i kjelleren i tur og orden. Like greit å ikke se hvor mange flasker som tømmes... Stemningen steg og det ble høylytt.  Lille CC, hunden til Frutti, skjønte at til og med han hadde tapt i kampen om oppmerksomhet utover kvelden. Han gikk på soverommet til Frutti og siden så vi ikke mer til han, som ellers liker å være midtpunkt i forsamlingen.

Mellom alle diskusjonene om alt og ingenting fikk vi endret dato for neste treff som skal være hos meg i mai og vi fikk avtalt at vi skal på tur til Toni sin plass i Frankrike i september. Toni måtte selvsagt avklare dette med mannen sin som tross alt også bor der nede på den tiden, men det gikk uten problemer. Toni var ikke før kommet hjem før det tikket inn en melding på messenger om at vi var velkomne til varmere strøk i september, så da var det bare å sette i gang.   Før det er gått et døgn har vi altså funnet flytidspunkt og gjort oss klar i hodet til å dra.  Ja, ikke alle da - noen må jo ta noen flere runder med familie, jobb og så videre, men klare for tur er vi. Og jeg skal blogge om reisen og opplevelsene - så det er bare å følge med !

 

#venner, #hverdagsliv, #champagne #hverdag #tirsdagsdamene

 

 

2 kommentarer

tepausen

16.03.2017 kl.17:52

Så koselig blogg du har. Ønsker deg en fin kveld.

Voksenfrue

19.03.2017 kl.17:00

tepausen: takk skal du ha. koselig blogg du har og :-)

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv