hits

Paslek17. mai. Etter flere runder med golf gikk vi en tur ned til gamlebyen i Paslek.  Byen som vokste fram i det 14 århundre og grunnlagt av opprørere som kalte seg Paslekere.   Byen og folket har vært igjennom mange styresett og mange utfordringer, men takket være solid grunnarbeid og solid bymur klare byen seg gjennom kriger i mange århundrer.  Paslek er en del av Elbag provinsen og absolutt verd et besøk. 
Byen har vært hjem for katolikker, protestanter og andre religiøse grupper.  En liberal kultur har samlet folket i århundrer ifølge wikipedia. Her er bilde fra en katolsk kirkegård med blomster laget av silke og annet dominerer. 

Bymuren står fremdeles - og det samme gjør veien og noen av husene,


Velkommen til PaslekMens vi vandret den 7 km lange turen kjente vi duften av syriner, så enorme enger av gule blomster som er grunnlaget for rapsen og rapsoljen vi bruker en del av hjemme. 

Herlige dager.  Minst 20-30 grader og sol. 

 

https://de.wikipedia.org/wiki/Pasłęk

#ferie #tur #Paslek #Polen #foto #17.mai #fritid #reise

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv