hits

Mojitogjeng på tur til Tyrkia

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Welcome to the show....

Det hele begynte med at en av jentene ble 50 år.  Hun inviterte med seg venner på tur til Tyrkia. Det ble en kjempesuksess og derfor gjentatt år etter år. Noen av oss vil si vekslende suksess, men det er ikke mer enn naturlig når 12-16 damer møtes på denne måten år etter år.  Arrangøren har vært den samme, men utfordringene har nok endret seg med tiden. Vi har hatt mange flotte turer. Vi har møtt nye mennesker og blitt kjent med hverandre i feriemodus, må sies, på godt og vondt.  Det sies at når man har "spydd i samme bøtte, på samme tid" blir man enten uvenner eller venner for livet.  Det er nok litt sånn her og.  Noen liker man bedre og bedre og noen dårligere og dårligere.  

Skilpadden Silje og meg på banen....

De yngste er under 40 og de eldste over 60.  Det bør jo by på noen utfordringer samme hvordan en ser på det.  Men når det skal sies så har det jo gått utrolig bra disse årene.  Og årsaken til dette er mange.  Det har ikke vært på minussiden at man har bodd på samme hotell.  Man har spilt golf så samme baner. Det har vært all inclusive - og det har vært mat, sol, strand, drikke, diskotek, bar, musikk, spa på samme plass.  I praksis har vi vært samlet på golfen, konkurrert og delt ut premier og spist sammen.  Festingen har foregått slik den enkelte har villet ha det.  Og det har fungert. Ok, det har fungert mer eller mindre......

Når det er sagt så må jeg for egen del si at noen av festene har vært i friskeste laget.  Jeg vil anta at de middelaldrende menn (for det er oftest menn som drar alene på slike plasser) som har vært på samme hotell har vært relativt overrasket over damene fra Norge.  Noen trodde at vi alle var lespiske og noen har trodd at alle var lette på tråden.  Og for å si det sånn.  Noen er lespiske, og noen er kanskje "lette på tråden", men de fleste av oss er vanlige damer, mødre, husmødre og karrierekvinner som har en uke i sus og dus.  Vi drikker vin, øl og Mojitos slik ingen kunne trodd middelaldende kvinner kunne gjøre.  Resultatet blir at vi oppførere oss som vi er 20 og ikke mellom 40 og 60.  Men vi har det gøy i vår lille boble.

Ulempen med slike settinger (sett i etterpåklokskapens klare lys) er at man blir useriøse, tullete, jabbete, danser fugledansen (ja, det gjorde vi faktisk på en av turene) - synger karaoke, leker alt mulig både på stranden og på hotellet og vi blir til en annen versjon av oss selv.  Ja, det er veldig kjekt når man er i bobla, men litt mer upretensiøst når man en liten stund sitter i ro og ser på resten av gjengen.  Bare det å tenke hva som foregår inne i hodene på folk rundt oss gjør at det er bare å flykte bort fra det hele eller å ta seg et glass mojito til. Og det er som regel det siste som skjer. 

Champagnefrokost på terrassen

Her er en episode som jeg ikke er spesielt stolt av selv, men som jeg definitivt bidro til at skjedde et av de første årene.  Vi hadde ettermiddagsdrinker på terrassen til en av damene.  Det gikk i hovedsak i Mojito. Iflg Wikipedia er dette drinken som ble utviklet for festlige anledninger og mennesker i Havanna for lenge siden.  Vi snakker lime juice, mint, sukker og rom. Mye rom og mye sukker - det smaker som saft.

Foruten Mojitoen og sola er det lite som minner om Havanna (bildet over - hentet fra internett) der vi holder til på en godt inngjerdet og påkostet golfbane og badestrand sør i Tyrkia. Denne ettermiddagen utviklet det hele seg til noe som kunne dreie seg om galne, fulle og fullstendig useriøse og lite intelligente damer på tur.  En av damene hadde vært i dusjen og kom vandrende inn til resten av gjengen i nettoen og nærmere to i promille.  Hun fant en av BH ene til romvennina, surret den rundt hodet og kastet den ut av trerassen fra 3 etasje.  Resultatet ble at den landet i restauranten - som sendt fra oven.  Siden vi nå hadde mer enn 2 i promille alle så var vettet forsvunnet med den siste Mojitoen og flere av oss andre synes det var solidarisk å gjøre det samme.  Nedia, vi er ikke stolte av dette og jada, vi vet at vi er i et muslimsk land og neida vi har aldri gjort akkuratt det igjen. Lederen av gruppa vår fikk en pose med 4-5 Bher da hun kom ned for å hente flere Mojitoer og streng beskjed om at det ikke var akseptabel atferd på hotellet.  Vi hadde ikke en gang vett til å skjemmes der og da, men vi gjør det aldri igjen.  

Vi omgir oss bare av oss selv, noen andre golfere, vanligvis fra Europa eller Russland, og tyrkere. Tyrkerne er ansatt på anlegget som servitører, kokker, stuepiker og arbeidere av ymse slag. Det vi har erfart er at vår oppførsel i noen tilfeller kan forlede noen av de ansatte til å tro at vi er rike kvinner på utkikk etter eventyr.  Og for å si det sånn - det er en lett slutning for hvem som helst å trekke - at vi faktisk er det - på utkikk etter eventyr.  Men det er jo ikke alltid slik at man sier ja og mener ja.  Ofte er det slik at noen ser ut som de vil ha og sier ja. Noen ser ut som de vil ha og sier nei og noen tror at noen andre også vil ha, basert på utstrålingen til noen andre i gruppa, og sier nei.  Det er komplisert for flere enn meg - og for de muslimske mennene som jobber der og holder konene hjemme og til og med kanskje under svarte plagg - må vi fortone oss som rene "dropsposen". Der noen drops er søte og fristende, mens andre er bitre og salte. Uansett dette skaper lett problemer for både den ene og den andre, og vi må ta vår del av skylden om noen misforstår oppførselen og banker på døren sene kvelden. 

På den ene siden er det uproft av de ansatte på hotellet å gå i den fella der de bokstavelig talt "legger ann" på en og annen lettkledd vidunderdame (og jeg snakker ikke om meg) - på den andre siden er det jævlig useriøst av oss å fremstå som ustyrlige jentunger eller prototypen på kjerringer som ikke får nok oppmerksomhet hjemme. I anstendighetens navn, vi er problemet mer enn de stakkarane på 20 som har testosteron på utsiden av nakkehårene og strever med å være seriøse.  De aller fleste av tyrkerne på hotellet vårt var seriøse - og det er mer enn jeg kan si om oss. 

 

 


Premieutdeling etter X Mojitos.....

#ferie #venner #sommer #fest #blogg #fritid #reise #tyrkia

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv