hits

Helt plutselig

Dette kjennes helt uvirkelig. Jeg aner ikke hva som skjer, hvordan det skjer eller hvorfor det skjer. Men det skjer. Det er som mange sier, når du minst venter det så skjer det.  Helt plutselig er det jobb, ny bil og kjæreste.  Helt plutselig smiler dagene på nye måter. Helt plutselig kjenner jeg glede over ting som var en selvfølge for kort tid siden.  Helt plutselig er jeg redd det skal gå over.  Helt plutselig bestemmer jeg meg for å leve ut det jeg kan, så lenge jeg kan.  Helt plutselig tror jeg dette kan vare for alltid.  Men så leser jeg på nettet - og så forstår jeg at det ikke er sånn, det har aldri vært sånn.  Men helt plutselig vil jeg at det skal være sånn for alltid.  Og jeg som ikke har kunnet forklare begrepet, ikke kunnet forstå følelsen annet enn i relasjon til mine barn.  For kjørligheten til mine barn er betingelsesløs. Helt plutselig forstår jeg at dette er annerledes.

"Først og fremst er kjærlighet en følelse. En midlertidig tilstand som fyller både kropp og sinn. I likhet med alle andre følelser følger kjærligheten bevegelsesmønsteret til et uforutsigbart værsystem. Den er en subtil og ubestemmelig kraft. Og som med alle andre positive følelser gir den deg en iboende og utsøkt deilig fornemmelse. Det føles uforskammet godt, slik en god, varm kakao føles når du halvt nedfrosset kommer hjem etter en lang vinterdag ute i kulden. Men utover å bare gi deg en god følelse, vil et lite øyeblikk av kjærlighet, i likhet med andre positive følelser, bokstavelig talt endre bevisstheten din. Bevisstheten overfor omgivelsene og overfor deg selv utvides. Grensene mellom det som er deg og det som ikke er deg ? det som befinner seg utenfor kroppen din ? nedtones og blir mindre ugjennomtrengelig.

Når du er fylt av kjærlige følelser, legger du mindre vekt på forskjeller mellom deg selv og andre mennesker."

"Kjærlighet blomstrer nesten når som helst når to eller flere mennesker ? selv fremmede ? knyttes sammen av en svak eller sterk positiv følelse.

I et nøtteskall er kjærlighet en midlertidig oppblomstring av tre tett sammenvevde hendelser. For det første, en eller flere positive følelser som oppstår mellom deg og en annen. For det andre, et samspill mellom din egen og denne andre personens biokjemi og oppførsel. Og for det tredje, at det oppstår et ønske om å bidra til hverandres velvære som fører til gjensidig omsorg. Min forkortelse for denne trippeleffekten er positiv gjenklang."

Helt plutselig håper jeg at denne følelsen vil vare for alltid.

 

 

sitat fra https://psykologisk.no/2014/05/hva-kjaerlighet-er/

 

#hverdag #helg #venner #kjærlighet #lykke #glede #blogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv