hits

Trist klovn

 

Jeg hadde pyntet meg for anledningen.  

Rart hvordan det er, tenker jeg, litt satt ut. En liten refleksjon over hva han hadde sagt i en samtale dagen før.  Jeg hadde altså pyntet meg.  Jeg var på vei til tigerstaden og klar for teater og hyggelige opplevelser.  VI møttes på flyplassen. Klærne fra "tidligere velmaktsdager" var hentet fram, de var vasket og fikset.  Kurset i sminke hadde jeg riktignok ikke praktisert så mye i det siste, men jeg har en ide om hvordan mine tunge øyner skal pyntes med skygger og farger.  Jeg har faktisk lært det på kurs. Lenge siden, men dog.  Har lært, har praktisert.  Lite i det siste, men har øvd.

Mannen jeg skulle treffe er akademiker, han arbeider med mennesker og han er vel bevandret i teori om menneskelig atferd.  Ingen praktiker, men antagelig en god teoretiker.  Denne mannen er det jeg prøver å bli kjent med.  Denne gangen på langtur spekket med kulturelle opplevelser.  God mat. God drikke. Gode samtaler.  Det vil si - stort sett gode samtaler. 

Så midt i en dialog om noe jeg ikke lenger husker  hva handlet om, sier han, lett henslengt at jeg så ut som en "trist klovn" da jeg hadde møtt han i går.  Jeg tåler det meste som sies til meg, mener jeg selv da. Jeg er i tillegg opptatt av rederliget, men dette følte jeg var som "en bøtte kaldt vann" kastet mot meg, mens forsvarsverket var fullstendig nede.  Hva var det han sa? Hva var det han mente?  Jeg satt helt stille en stund - så spør jeg selvsagt hva han mente.  Mannen gir seg deretter ut på en inngående forklaring om hva han mente, mens jeg lurte på om det var noen skjulte kameraer rundt meg.  Nei. Ingen kameraer, ingen latter, ingen morsomme vinklinger.  Jeg hadde rett og slett sett ut som en TRIST KLOVN dagen i forveien.    

"Klovner spiller gjerne svært uintelligente, oppfører seg tungvint og klønete i alt de gjør, og reagerer barnslig." .....sitat fra wikipedia.   Hvordan jeg så skal tolke setningen, og i tillegg med ordet trist foran, ble vanskelig - ja så vanskelig at jeg har brukt tiden på å jobbe med dette mens jeg skriver denne bloggen.  

 

#klovn #trist #forhold #hverdag #ferie #høst #blogg #psykiskhelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv