hits

Merkelig vær i Oslo

"Hun unngår likevel ikke all kontakt med andre mennesker. Så sær er hun ikke. Når hun ikke er på jobb, pleier hun å gå på en lokal kneipe. Det er der hun en dag treffer Harutsuna Matsumoto, eller Sensei. Han er nesten dobbelt så gammel som henne, og han pleide å være hennes lærer på videregående. Et særegent fellesskap oppstår mellom de to: De møtes for å spise, for å drikke og for å fordrive tiden sammen, uten for mange ord. Gjennom vakre glimt fra deres liv sammen utvikler Merkelig vær i Tokyo seg til å bli en unik, stillfaren og rørende kjærlighetsroman.»

Hun blir besatt av å innlede et forhold til ham. Overraskelsen, og det utrolige, er at han lenge ikke er interessert i henne. Og grunnen er like platt, som den er uforståelig. "  (anmeldelse av boka "Merkelig vær i Tokyo"). 

"Jeg måtte ut i gatene, for å få bekreftet at jeg ikke var den eneste som levde, og som levde med denne hjelpeløsheten. Men samme hvor grundig jeg gransket menneskene omkring meg, fikk jeg ikke den bekreftelsen jeg trengte. Jo sterke behovet for bekreftelse, desto vanskeligere ble det å få bekreftet noe som helst. Det var da jeg støtte på Sensei."  Sitatet fra boka. 

Hvorfor skriver så jeg om dette?.  Hvorfor går jeg ut av butikken med akkurat denne boka i handleposen?  Jeg ler med meg selv og tenker på helgas mange opplevelser.  Det er klart det. Mannen kjøpte boka til meg. Han sa at den var vakker og god.  Han mente at når jeg hadde lest den så kunne vi dra på tur til Tokyo.  

Nå har jeg lest halve boka.  Jeg har lest om kvinnen som er ensom, som treffer den mye eldre mannen som er både kunnskapsrik og også ensom. Om kvinnen som blir betatt av læreren sin og ikke vil gi slipp. Jeg har lest om forholdet som utvikler seg mellom dem. Besettelsen som utvikler seg fra ensomhetens stille grunn.

 

http://leseriet.blogg.no/1430069185_merkelig_vr_i_tokyo_a.html

#helg #forhold #angst #hverdag #blogg #fritid #ferie #besettelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv