hits

"Klag - og få det bedre"

Utenfor regner det.  Det er 8 varme og vinden herjer. Jeg føler jeg lever i et vakum. Været er elendig. Jeg sitter inne spiller bridge på nettet, ser på "the crown" på Netflix og går fra julemiddag til julemiddag.  

Livet er aldri helt ok. Noen ganger er det bare litt mindre ikke-ok har Nina Carsall skrevet i et dameblad jeg fant hos frisøren. Hun skriver til og med at det egentlige presset i livet er å hele tiden gå rundt og late som om livet ikke er vanskelig. Det er hjerneforskeren Katarina Gospic som har påvist sammenhenger mellom evne til å klage og evne til å takle motgang.   Hun sier til og med at klaging kan føre til virkelig positive forandringer i dårlige forhold - på jobben, i par- og familieforhold, i samfunnet.  Når vi har akseptert problemene kan vi snakke om dem og lettere leve med dem, for ikke å si gjøre noe med dem.

Nina skriver videre at det er godt å avstressende å gi seg selv lov til å klage innimellom. Og det er langtfra slik at at det alltid er du selv som må endre deg hvis noe ikke fungerer.   Vi er nemlig en del av helheten.  Omstendighetene rundt er viktige og det er ikke alt som dreier seg om din egen motivasjon og innstilling.  Det er mist like mye de ytre omstendighetene rundt deg som kan føre til at du har for feil arbeidsbelastning på jobben, er arbeidsløs, urolig, syk, trøtt og at kjæresten din forlater deg litt plutselig.  Det er mye i livet man ikke har makt til å påvirke og forandre. Det er det å akseptere det vanskelige og gi seg lov til å klage litt innimellom som gjør deg rede til å takle tøffe tider og motgang når den kommer, sier hun.

Jeg har det ganske tøft akkurat nå. Jeg ble arbeidsløs litt for plutselig i november igjen. Jeg mener det ikke var min skyld. Jeg føler meg dårligt behandlet av sjefen der jeg jobbet. Jeg er 56år og går til advokat for å få hjelp. Det kjennes ikke ok.  Det kjennes så jævlig feil at hadde noen fortalt meg denne historien tidligere ville jeg ikke trodd det var mulig.  Jeg aner ikke hvordan det går.  

Som om ikke det var nok.  Kjæresten de siste månedene forsvant også litt for plutselig i desember - like før jul.  Jeg tror det har en direkte sammenheng med den plutselige arbeidsledigheten.  

 

Så nå kjenner jeg på det værste både jeg og andre vet.  Følelsen av å bli utestengt. Fra arbeidet og fra forholdet.  Begge deler uten jeg hadde villet det. For noen stakkars dager og måneder kjennes livet så normalt og fint.  Kjekk jobb, kjekk kjæreste og kjekke venner.  Og nå kjennes det som om hodet og kroppen rives i alle retninger og jeg sitter lammet tilbake og lurer på hva som skal skje med meg.

 

 

I 2018 da skal jeg lage en plan igjen. Jeg kommer meg videre, vet bare ikke helt når.  Jeg skal reise meg, jeg skal glede meg og jeg skal skive neste blogg om alle de kjekke menneskene jeg er heldig å ha rundt meg.  Men ikke i dag.  I dag var det klaging og realitetsorientering. 

#jul #hverdag #blogg #klage #personlig 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

56, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv