hits

Hva gjør meg glad?

I dag kom jeg over følgende melding på nettet " Du kommer til å forbli som du er inntil du finner noe annet å gjøre.  Begynn å tenk på hva som gjør deg glad, og gjør disse tingene som gjør deg glad. Hvis du ikke vet hva som gjør deg glad, eller om du kanskje bare vet om 2 ting som gjør deg glad. Feks: Kjæresteforhold og mat. Så er det på tide å finne noe mer. Du kan desverre aldri ødelegge et ønske eller en drøm. Men du kan absolutt gjøre den mindre sterk ved å fokusere på andre positive ting i livet ditt."

Dette er jo helt sant, tenker jeg.  Jeg skal fokusere enda tydeligere på det som gjør meg glad - men først må jeg være ærlig med meg selv.  Hva er det egentlig som gjør meg glad?

Jeg blir glad av å gå i naturen, men helst med god(e) venn(er). 

Jeg blir glad av å samle mennesker hjemme eller ute og oppleve at de koser seg.

Jeg blir veldig glad av å være med ungene mine, men de er voksne og vil ikke være så mye med meg lenger.

Jeg blir glad av å reise og oppleve ting, men helst med god(e) venn(er).

Jeg blir glad av å spille bridge, golf eller poker, men bare sammen med god(e) venn(er).

Jeg liker å lese eller lytte til bøker og se gode filmer.  Det kan jeg gjøre alene...

Jeg blir glad eller fokusert og konsentrert når jeg har noe å arbeide mot.  Nye ting er fint, rutiner er jeg ikke fullt så god på.

Jeg blir glad av å stelle i hytta, ordne med blomster og vaske klær.  

 

Men hva skal jeg gjøre mindre av - hva gjør meg usikker? Jeg tenker at det er like mye det jeg må finne ut av.

Jeg liker ikke venner jeg ikke stoler på, venner som ikke er venner gjør meg usikker.  Og jeg lurer på hvorfor det.  Hvorfor jeg ikke bare lar være å bry meg, og hvorfor jeg ikke kan overse konflikter og surr i gjengene jeg er i.  Nei, jeg tror det er fordi jeg har sett og opplevd så mye rart i forhold til relasjoner og venner - i forhold til baksnakking, posisjoner og makt.  Jeg vil at ting skal være redeligere.  Jeg har opplevd meg selv som en drittkjerring som har baksnakket andre - spesielt når jeg føler at de har gått bak ryggen min.  Jeg liker ikke andre som er sånn og jeg liker definitivt ikke meg selv når jeg er sånn.  Så hva gjør jeg,  Jeg holder meg borte fra dem.  Og er det forenelig med det som gjør meg glad? Nei, det er ikke det.  

All form for glede handler i bunn og grunn om hvordan jeg forholder meg til meg selv og de til enhver tid eksisterende omgivelsene.  Det er bare så mye lettere å si enn å gjøre.  Kan glede være å sitte hjemme, ha et hjem og være frisk til å gjøre det man vil?  Ja, selvsagt.  Det burde være en stor glede, men jeg føler den ikke nå.  Jeg er så heldig at jeg tar disse tingene som en selvfølge.  Er det greit? Neida, selvsagt ikke.  Men det er slik jeg kjenner det hvis jeg er helt ærlig med meg selv. 

Jobb? Jeg har hatt så mange opp og nedturer der at jeg vet ikke om jeg kan glede meg over en jobb igjen, selv om drømmen er der.  Jobb, familie, mann og barn er grunnelementene i livet.  Jeg har ikke jobb og ikke mann.  Familien er der - både nær og fjern, men ikke veldig nær.  Ungene er voksne og jeg gleder meg over at de har fått sitt eget liv. Men hvor ble jeg av i alt dette?  Jeg vet ikke.  Jeg tror jeg er den beste av meg sammen med andre. Men jeg må kanskje lære å stole på  folk igjen og lære meg å håndtere mennesker jeg opplever som feige og upålitelige bedre.  Jeg aner ikke hvordan, jeg er ikke god på disse tingene.  Jeg trenger hjelp. 

Kanskje må jeg bare lære å glede meg over dagene som kommer slik de er.  Eller er det slik at glede er noe man oppleve innimellom, mens tilfredshet også er noe å hige etter.  Jeg er tilfreds. Og jeg er heldig og ser fram til fortsettelsen i livet. Og jeg skal fortsatt være åpen for nye og gamle vennskap.  Noen kommer, noen går, noen blir kort, noen blir lenge.  Slik er det rundt meg, og det er vel normalt for de fleste.  Det føles bare ikke alltid sånn.

 

#glede #blogg #hverdag #personlig #fritid 

 

 

 

Én kommentar

znippen

04.04.2018 kl.19:18

Så fint innlegg :D Feel free til å ta en titt innom bloggen min og følge meg :)

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

57, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv