hits

Privat melding

Her om dagen fikk jeg en SMS fra en kjenning som leser bloggen min.  Der stod det "Har lest bloggen din. Du fortjener bedre. Håper det kan blir en bedre vår for deg-.Ikke sikkert du trenger å høre det fra meg, men likevel "

Synest du det er søtt, koselig? Jeg reagerte annerledes. Meldingen fikk meg faktisk til å tenke igjennom hele bloggen.  Og her er noen innspill til dere som leser.  

Først av alt så er bloggen ikke en sammenstilling av livet mitt her og nå. Det er ikke en dagbok, og det er ikke en sammenhengende historie som kan tolkes som representativ for hele mitt liv.

Min blogg er et forsøk på å beskrive enkeltepisoder og opplevelser.  Gode og dårlige. Jeg forsøker å sette ord på vanskelige følelser, vanskelige situasjoner og  forstå hva som skjer med meg.  Det samme med morsomme situasjoner, rare opplevelser og "rare" mennesker. Jeg forsøker også å sette ord på spesielle relasjoner. Hva som skjer i vennegrupper og hvordan påvirker dette oss og meg. Og hva gjør jeg egentlig når ting skjer ?  Mye er brutalt over for meg selv, og til dels utleverende. Men det er noe annet også.  Det er nyttig og lærerikt.  Skriveprosessen er en realitetsbehandling av ting for meg.  Det er lettere å se seg selv utenfra og uten "keiserens nye klær", og det er lettere å leve med alle de rare følelsene og motsetningene som er i hodet mitt, når jeg tør å sette ord på dem.  

Men, bloggen er ikke livet mitt.  Det er en liten del av livet mitt. 

Mannen som skrev denne SMS til meg var ingen god mann for meg.  Han var en fyr som er rolig og snill i det daglige, mens han forvandlet seg til en macho mann i helgene, etter å ha fortært litt for mye alkohol.  Jeg klarte å komme meg ut av det forholdet for noen år siden, men han mener fremdeles at jeg "lyver" når jeg fortalte han (og et fåtall andre) om hvordan han ble når han ble full.  Poenget, tror jeg, er at han ikke husker selv hva som skjer når han drikker for mye, og dermed er det jeg som "lyver".  Denne erfaringen har gitt meg innsikter jeg ikke hadde før.  

Og når noen sier at "kjerringa blir sur og grinete når gubben drikker" - som om det var kjerringa som hadde det største problemet og at det da automatisk  er viktig å støtte gubben. Ja, da tenker jeg annerledes.  Kanskje noen burde satt seg inn i hva kjerringa egentlig opplevde når gubben ble full. Og muligens burde kjerringa bare gitt gubben en fot i baken. Men det er ikke lett.  Nattlige aktiviteter av denne sorten er nedbrytende for de som opplever det, og det kommer alltid en dag med anger og løfter om en bedre framtid. En livsløgn og en ny løgn.  Til slutt er det en felles løgn og ansvar for det som skjer deles.  Det ofte for sent å komme ut av relasjonen når du har akseptert at du er blitt en del av problemet.

En livsløgn er en illusjon eller et selvbedrag som står sentralt i en persons oppfattelse av seg selv og sitt liv og virke, står det i Wikipedia.  Bloggen min er i så måte forsøk på å synliggjøre livsløgnen min for meg selv, og derigjennom gjøre den så liten eller kortvarig som mulig. For av og til må man jo ha lov til å ha  livsløgnen å ty til for i det hele tatt å overleve en dag eller ti til. 

 

#blogg #personlig #hverdag 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Voksenfrue

Voksenfrue

57, Sandnes

Et skråblikk på livet. Det handler om enkle ting - reiser, opplevelser, utvikling, venner, familie. Personlige oppturer og nedturer. Et forsøk på å knytte opplevelser og følelser sammen på en ærlig og god måte.

Kategorier

Arkiv